ManşetMOTOR SPORLARI

2021 Bahreyn testi 1. Gün: Sabahın en hızlısı Ricciardo, Mercedes ve Ferrari sorun yaşadı!

2021 Bahreyn öncesi testinin ilk gününde, sabah bölümünün en hızlı ismi McLaren pilotu Valtteri Bottas oldu.

Son yıllarda genellikle sezon öncesi testleri Barselona’da gerçekleştiriliyordu ancak bu yıl ilk yarışın Avustralya yerine Bahreyn’de yapılacak olmasının ardından, test Bahreyn’de gerçekleşti.

Haberi dinle

Sabah bölümü toplamda dört saat sürdü ve hava sıcaklığı iyi olsa da, pistin olduğu bölgede çok fazla rüzgar vardı.

Gün, sabah yapılan pilot ve araç çekimiyle başladı. Sürücüler TSi 10:00 itibariyle piste çıkmaya başladılar.

Gözler elbette yeni tabanıyla birlikte Mercedes’teydi. Fakat Mercedes, Valtteri Bottas’la attığı ilk turun ardından vites kutusu yaşadı ve Fin pilot garaja gelerek son yarım saate kadar piste çıkamadı. Araçta yapılan çalışmaların ardından son bölümde piste çıktı ve sadece 6 tur attı.

Aynı şekilde Mick Schumacher de muhtemel bir vites kutusu problemi nedeniyle daha henüz yedinci turunda garaja gelerek araçtan indi. Araçta yapılan çalışmalar bitime 20 dakika kala çözüldü ve Mick Schumacher son dakikalarda piste çıkarak toplamda 13 tur attı.

Red Bull’un “sır gibi sakladığı” RB16B ile piste çıkan Max Verstappen, dört saatlik seansta spin atan tek isimdi ve yarım spinle beraber seansa sorunsuz şekilde devam etti.

Seans içerisindeki bir başka olay, Ferrari pilotu Charles Leclerc’in bitime yaklaşık 10 dakika kala yolda kalması oldu. Monakolu sürücünün gücü kaybettiği ve ardından aracını kenara çektiği görüldü. Şimdilik sorunun sebebi bilinmiyor.

Bu olaylar dışında, pistin çeşitli bölümlerinde pist dışına taşan ve blokaj yaşayan isimler vardı. Ancak herhangi bir kaza yaşanmadı.

Zaman tablosunun en tepesinde, 2014’ten sonra ilk kez Mercedes motoru kullanan McLaren yer aldı. Takımın yeni pilotu Ricciardo, Mercedes motorunu ilk kez sürdüğü seansta 1:32.203 yaptı ve seansın en hızlı ismi olmayı başardı.

McLaren’ın güçlü göründüğü seansta Ricciardo, en hızlı turunu C2 lastikle attı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu